VI KAN MÄTTEKNIK
Tel: 031-13 49 80
031-13 49 80
Om KimoKontakta ossSupportKundvagn

Protimeter Digital Mini

Digital fuktmätare med mätstift

• Tydlig display
• Greppvänligt gummihölje
• Enkel och snabb mätning
Protimeter Digital Mini hjälper yrkesverksamma i byggbranschen, entreprenörer, besiktningsmän, husbyggare och arkitekter att mäta fuktkvoten i byggnader i ... samband med nybyggnation eller renovering. Hög fuktkvot kan leda till att byggkomponenter och ytbeläggningar blir angripna och fördärvade. Protimeter Digital Mini hjälper dig att fastställa omfattningen av fuktgenomträngning, avgöra orsaken och följa förändringen.

Protimeter Digital Mini används för att enkelt och snabbt mäta fukt i olika material, till exempel trä, gips, masonit och plywood. De vassa stiften i framkanten på instrumentet förs enkelt in i materialet och lämnar knappt några spår.

Vid mätning i andra mjuka material ger fuktmätaren ett värde, en så kallad "fuktekvivalent". Med hjälp av fuktekvivalenten kan man jämföra olika mätpunkter på ett och samma material för att se att man inte har förhöjningar någonstans, vilket skulle kunna indikera en fuktskada.

Protimeter Digital Mini har mätstift för mätning av fuktnivån i ytskiktet och resultatet visas på en stor digital display, liksom en lättolkad LED-färgskärm. Instrumentet har en extra port för tillval av fuktgivare. Djupare mätningar utförs med hjälp av t.ex. hammarelektrod för trä, fuktgivare för djupmätning i massiva väggar och EIFS-fuktgivare för yttre isolering och ytskikt.

Protimeter Digital Mini är kalibrerad för trä och visar därför det faktiska fuktinnehållet vid användning på trä. Vid användning för mätning i andra material än trä, t.ex. gips eller masonit, visar instrumentet den relativa träfuktkvoten.

Levereras med enkelt stifthuvud, 2 extra mätspetsar, kalibreringscheck och väska.

Ladda ner datablad

Art nr: 40397
Pris: 2 390 kr

Tekniska data
Mätprincip: Fuktkvot i trä 
Batterier (ingår): 9V 
Storlek: 190 x 70 x 49 mm 
Vikt: 225 gram
Lämpliga tillbehör till Protimeter Digital Mini

Hammarelektrod

Hammargivare med teflonisolerade mätspetsar för mätning på djupet och kontroll av fukt inne i reglar, syllar och grovt timmer. Mätspetsarna kan hamras in 37 mm.

Mätningen påverkas inte av tillfällig kondens eller fukt på ytan.

Levereras med väska och 2 extra mätspetsar.

Art nr:40340
Pris:1 790 kr

Hammarelektrod, Extra robust

Extra robust hammargivare med teflonisolerade mätspetsar för mätning på djupet och kontroll av fukt inne i reglar, syllar och grovt timmer. Mätspetsarna kan hamras in 40 mm.

Mätningen påverkas inte av tillfällig kondens eller fukt på ytan.

Levereras med väska och 2 extra mätspetsar.

Art nr:40342
Pris:2 350 kr

Mätgivare med kabel

Robust mätgivare med 1 m kabel. Bra grepp som ger kraft att trycka in stiften.

Art nr:40344
Pris:520 kr

Djupmätningsgivare

Givare för djupmätning. Långa isolerade stift, 240 mm. Förborra och för sedan in stiften. 1 m kabel.

Art nr:40346
Pris:650 kr
Lägg till i kundvagnen

Protimeter Digital Mini

Digital fuktmätare med mätstift
Art nr:40397
Pris:2 390 kr
Lägg i kundvagnen